Podsticajni fond za zapošljavanje

30 Views

Naši partneri iz @fondacijadivac, zajedno sa Gradom Kragujevac, @redasp_sumadija_i_pomoravlje i @fmi.rs, uz podršku @usaidserbia, 22. avgusta su u Kragujevcu zvanično otvorili konkurs za sredstva iz prvog Podsticajnog fonda za ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom u Srbiji, vrednog više od 2 miliona dinara.

Konkurs je namenjen osobama sa invaliditetom iz Kragujevca koje žele da pokrenu ili unaprede svoj biznis, kao i poslodavcima koji zapošljavaju osobe sa invaliditetom i žele da unaprede svoje poslovanje. Konkurs je otvoren do 30. septembra 2024. godine!

Maksimalan iznos za koji osobe sa invaliditetom mogu da se prijave je 215.000 dinara, dok je za poslodavce taj iznos 535.000 dinara. Od ukupnih podsticajnih sredstava, 30% su subvencije, dok 70% čine beskamatna povratna sredstva koja se otplaćuju u periodu od 3 godine.

Pored finansijske podrške, korisnici će imati priliku da dobiju i mentorsku podršku, kao i treninge za razvoj poslovanja koje će sprovesti partneri iz @smartkolektiv. Više informacija o uslovima konkurisanja i potrebnoj dokumentaciji možete pronaći na sajtu: www.divac.com/FondPoMeri.

Fond je osnovan u okviru projekta „Posao po meri: Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom“, koji realizuje @fmi.rs sa partnerima @fondacijadivac, @caritas_srbije, @smartkolektiv i @cil.srbija, uz podršku @usaidserbia.

#osobesainvaliditetom #zaposljavanje #ekonomskoosnazivanje

No comments